Process Portfolio

Moving Arts Animation

By 15. september 2020 No Comments

I denne opgave blev vi bedt om at vælge et maleri, som vi skulle fortælle en historie ud fra, ved brug af Photoshop og Animate.

Jeg valgte et maleri af David Hockney, kaldt Portrait of an Artist. – Et stort akrylværk fra 1972, der måler 2,1 x 3m i stilen pop-art.

I November 2018 solgte maleriet for 90,3 millioner amerikanske dollars, hvilket ca. svarer til 567.207.000 danske kroner, hvilket er den højeste pris der nogensinde er blevet betalt for et maleri, af en levende kunstner.

Maleriet forestiller to personer, en mand der svømmer og en mand der står og kigger på. Manden der kigger på skal forestille Davids tidligere elsker; Peter Schlesinger. Peter og David gik fra hindanden i 1971. Maleriets lokation forestiller syd-Frankrig, nær Saint Tropez.

Meningen med billedet er at blive renset ren, og symbolisere også at hans eks-mand, er klar til en ny partner.

I mit forsøg på at animere maleriet, har jeg prøvet at visualisere “kærlighed gør blind”.

Jeg startede med at lave en grov storyline der gav mig en ide om, hvordan min animation skulle ende.

Jeg har delt maleriet op i 3 dele. Baggrund, David og Peter.

Baggrunden var forholdsvis nem at rette til. Jeg gjorde brug af Clone Stamp Tool, Content aware og Healing Brush Tool.

Ved David blev det hele lidt mere bøvlet, da jeg gerne ville have at man kunne se at han svømmede. For at kunne bevæge ham i Animate, blev jeg nød til at “skære hele hans krop op”.  Tilsammen ligger hele hans krop i 7 forskellige lag for at jeg kunne animere, hver del af hans krop for sig selv. Inde i Animate, var jeg nød til at ligge hver kropsdel ind som et symbol, for så bagefter at samle dem kropsdelene i et nyt symbol, hvor jeg samlede hele figuren igen og animerede ham derinde. Til sidst skulle han bare ind på selve dokumentet og bevæge sig fremad.

Historien er næsten den samme med Peter, men da han ikke bevæger sig så meget, har jeg kun delt ham op i tre dele; ansigt, krop og ben. Her har jeg ellers gjort det samme som ved David, hvor jeg har samlet ham sammen og animeret ham i et symbol, og så smidt ham ind på min main timeline.

Tobias Skovdal

Author Tobias Skovdal

More posts by Tobias Skovdal

Leave a Reply