Process Portfolio

Projekt 1 – Redesign af hjemmeside

By 29. september 2020 No Comments

I projekt 1, valgte vi at redesigne Vonsild Fodbold Klubs hjemmeside.

Deres gamle hjemmeside er meget mørk og rodet. Deres elementer flytter sig rundt på alle undersiderne, og intet sidder på samme måde.

Vi lavede også brugertests, hvor det tog de forskellige deltagere 2-5 minutter, om at finde tilmeldingsknappen. Det stod hurtigt klart, at tilmelding var noget vi skulle have mere fokus på.

De havde også meget tekst i deres billeder på hjemmesiden, hvilket ikke hjælper på noget SEO. Derfor ville vi også rykke teksten ind, så den faktisk stod på hjemmesiden.

 

Analysefase

Vi har med kritiske øje kigget det gamle design igennem, hvor vi blandt andet har gjort brug af C.R.A.P og N.U.G.

 

Målgruppe

Vi valgte at fokusere på forældrene i denne opgave, da det ligesom er dem, som står med valget i sidste ende.

 

Start på redesign

Vi startede med at snakke om, hvilke elementer vi ville have med på redesignet. Hvor vi selvfølgelig snakkede om de største udfordringer ved hjemmesiden.

Derefter begyndte vi på at lave en wireframe, som gav os en ide om, hvordan vi kunne segmentere og opdele hjemmesiden. Det gav os et hurtigt overblik over, hvordan det hele ville ende med at se ud.

 

Styletile

Vi har lavet et styletile med de forskellige farver, som vi har brugt, samt typografien og ikonerne.

 

Redesign

Som sagt, var det et stort problem med tilmeldingen på den gamle hjemmeside. Det har vi fikset ved at tilføje flere C2A på forsiden, samt tilføje den i menuen, på alle sider, så brugeren altid har muligheden for at tilmelde sig.

Vi skrev også teksten ind igen på hjemmesiden, af hensyn til SEO. Google har nemmere ved at læse ens hjemmeside, når man bruger keywords, som en bruger også ville bruge, til en søgning på internettet.

I vores redesign har vi lavet alt meget mere lyst og åbent. Før var alt delt op i kasser, hvor nu står alt i det fri, med en masse luft rundt om sig.

Da vi troede vi var færdige med hjemmesiden, lavede vi et par brugertests, for at se at folk ville bruge den, som vi havde tænkt. Tiden på at tilmelde sig, gik fra 2-5 minutter til at det hele skete på under et minut.

Wireframe m. første vision om hjemmesiden & den færdige hjemmeside

Tobias Skovdal

Author Tobias Skovdal

More posts by Tobias Skovdal

Leave a Reply